Manuele therapie

Deze therapie richt zich op stoornissen van het neuro-immuunsysteem bij kinderen en baby’s. De voornaamste zijn, net als bij volwassenen: astma, allergie en eczema. Maar, in de dagdagelijkse praktijk behandelen we veel baby’s en kinderen met andere functionele stoornissen van het neuro-immuunsysteem en het autonoom zenuwstelsel zoals:

  • reflux (zowel de echte vorm als de verborgen variant)
  • darmkrampen
  • slaapstoornissen: baby’s die veel huilen en onrustig slapen
  • chronische neus- keel ooraandoeningen: oorontstekingen, chronisch weerkerende verkoudheden
  • zuig- en slikproblemen
  • veelvuldige oprispingen en hikken
  • motorische onderontwikkeling
  • voorkeurshouding van jouw baby

Net zoals veel technieken in de klassieke geneeskunst is de therapie gestoeld op Experience Based Medicine. Dit wil zeggen, dat we keer op keer dezelfde resultaten zien bij het uitvoeren van de technieken.

In geen enkel geval is het een “alternatieve geneeskunde”. We zijn wél een alternatief voor bepaalde medicijnen, die helaas niet genezend zijn, maar enkel comfort bezorgen en bovendien moeten onderhouden worden. Omdat we ook onze beperkingen hebben zijn we niet in staat om iedereen te helpen. Wij staan echter steeds met aanvullend advies klaar om baby’s  die niet of onvoldoende geholpen kunnen worden door te verwijzen naar andere specialismen omdat een bredere multidisciplinaire kijk op het ziektebeeld dan absoluut noodzakelijk is. Op http://mnitherapy.com vind u meer info onder de rubriek baby’s en kinderen.

Wij zijn steeds bereid om in een dialoog met de reguliere geneeskunst een opbouwende samenwerking te verkrijgen, met als één doel: het comfort van uw baby.

 

Hans is een krak is zijn vak, en heeft al veel baby’s en kinderen geholpen. Ik vertrouw mijn eigen kinderen ook toe aan zijn zorg, dus u kan ook steeds bij mij terecht met uw vragen over manuele therapie.

 

De combinatie van een vroedvrouw, kinderarts of huisarts en manueel therapeut kan soms wonderlijke dingen naar boven brengen, want zelden is alleen werken een meerwaarde.

Mail gerust met uw vragen of voor een afspraak naar marieke@noordbaby.be