Het team

 

Marieke

Zaakvoeder en oprichter van NOORD Baby. Afgestudeerd als vroedvrouw in 1999 aan de Karel de Grote Hogeschool. Werk- en levenservaring opgedaan in Cape Town (Zuid-Afrika), daarna 13 jaar in het Sint-Vincentiusziekenhuis (GZA) in Antwerpen gewerkt met als specialiteit neonatologie.

Een passie voor baby’s, interieur en details. Hecht een groot belang aan de psychosociale begeleiding van ouders, de beleving van de baby, geïndividualiseerde zorg en het zoeken van shortcuts om het eerste jaar met jullie baby gemakkelijker te maken.

Gepassioneerd, gebeten om te weten en eerlijk…

Woont in Antwerpen, getrouwd en heeft 3 kinderen. Ervaart het moederschap zelf als een proces van vallen, opstaan en veel leren.

Doet zelf geen huisbezoeken, maar voor advies kan je haar steeds vinden op de Paleisstraat 24.

Doet de prenatale verdelingen met hart en ziel en zoekt een vroedvrouw binnen het team die helemaal bij jou past.

 

 

 

Stephanie: 

Afgestudeerd als vroedvrouw in 2006 aan Karel de Grote Hogeschool. In 2008 afgestudeerd als master in de gezondheidsvoorlichting en-bevordering aan universiteit Gent. Veel werkervaring opgedaan in Vaasa (Finland). In 2009 gestart als regioverpleegkundige bij Kind en Gezin te Antwerpen. Vanaf 2014 stafmedewerker preventieve gezinsondersteuning bij Kind en Gezin. Werkt nu halftijds bij Noord baby en ook bij gynaecoloog Tinneke De Souter , waar we als Noord baby ook prenatale consultaties doen. Je zal sowieso Stephanie daar tegen komen.

Passie voor baby’s en jonge kinderen. Hecht veel belang aan de brede gezincontext en zorg op maat van elk gezin.

Woont in Beveren, getrouwd en heeft 3 kinderen.

 

 

 

Stef

Stef wist het altijd al. Vroedvrouw zou en wou ze worden. Na haar ervaring in de sloppenwijken van Kaapstad, Zuid-Afrika en haar stages in de Antwerpse ziekenhuizen werd dit meermaals bevestigd. Ook wist ze dat ze meer wilde, ze wilde alles uit de kast halen. Zo droomde ze er van om als zelfstandige vroedvrouw deel uit te maken van een vroedvrouwenpraktijk. Een omgeving waar je dicht bij de mensen staat, waar je een vertrouwensrelatie kunt opbouwen, een zwangerschap kunt opvolgen en tot lang daarna kunt begeleiden.

Stef haalt ontzettend veel energie uit het delen van haar kennis en ervaring met jonge mensen uit de buurt.

Ze heeft haar hart verloren aan Antwerpen en woont hier samen met haar vriend. Kindjes maken nog geen deel uit van hun gezinsleven maar dromen maken ze al wel.

Regio’s: 2000,2018 en 2060 (alles binnen de singel)

 

Evelien:

Ze  behaalde haar bachelordiploma aan de Karel de Grote hogeschool. Tijdens het laatste jaar van haar  studie is ze drie maanden naar Suriname geweest. Ze wou mijn kennis vergroten en vooral leren werken met weinig middelen en bijna geen technische snufjes. Het was er echt back to basic. Ze werkte er in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar vooral de armere vrouwen kwamen bevallen. Het was soms een harde leerschool voor haar, maar ook een goede leerschool als vroedvrouw.

Voor haar  staan mama en baby centraal. Ze  vindt het heel belangrijk dat ze zich goed voelen bij haar en zal steeds proberen hen in alles te helpen en te steunen. Rustig, maar gedreven. De steun die de gezinnen ondervinden wordt als zeer aangenaam ervaren.

Ze woont woon in Kontich, maar is toch meestal in Antwerpen te vinden bij haar gezinnetjes van Noord Baby

Regio’s: 2550, 2570, 2610, 2547, 2630, 2650, 2640, 2500, 2600, 2060,2000,2018,2660,2610,2600,2140,2020

 

Karoline: 

De van oorsprong Deense Karoline kreeg voor haar zesde verjaardag een zwangere Barbie als cadeau. Vanaf dat moment wist ze dat ze vroedvrouw wilde worden.

Na de middelbare school in Nederland, verhuisde ze naar België om haar droom na te jagen. Ze studeerde af aan de AP Hogeschool.

Haar belangrijkste, meest inspirerende en leerzame stages liep ze bij een zelfstandige vroedvrouw. Ook ging ze terug naar haar geboorteland om ervaring op te doen in de verloskamer.

Tegenwoordig werkt Karoline fulltime bij Noordbaby en haalt ze haar voldoening uit het begeleiden van pas zwangere en pas bevallen mama’s. Ze staat je heel graag bij in de opvolging van je zwangerschap en tijdens je kraamperiode.

Werkzaam in regio , 2000, 2018, 2020,2060 en 2140

 

 

Eline:

Afgestudeerd in 2007 als vroedvrouw aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen.

Sinds 2007 werk ik in het Sint-Vincentius ziekenhuis Antwerpen,  waar “Natuurlijk bevallen” centraal staat.  De eerste 6 jaar van mijn loopbaan  heb ik voltijds de drie diensten materniteit, verloskamer en neonatologie gecombineerd.

Ik werk nu nog halftijds op materniteit en verloskamer in combinatie met de thuiszorg bij NOORD baby.

In 2009 heb ik een specialisatie jaar preconceptie zorg gevolgd en in 2011 een extra module neonatologie. Volgend schooljaar volg ik een specialisatie jaar lactatiekunde.

Ik woon in Hoboken, ben gehuwd met Jo en mama van twee toffe jongens  Morris en Jerom.

Ik doe zowel huisbezoeken als consultatie in de paleisstraat.

 

 

“When women support each other, incredible things happen!”

Je rol als mama, als ouder is een rol waarin je moet groeien.  Als vroedvrouw hebben wij het geluk om jullie te mogen steunen en te zien evolueren in die rol.  Door de persoonlijke begeleiding hoop ik hier toch mijn klein steentje te kunnen bijdragen.

Regio: 2000,2018,2020,2600,2610,2620,2660,2140 (kant tegen berchem/2018 antwerpen)

 

Tess:

De passie voor vroedkunde is bij mij in 2013 aangewakkerd na het kijken van het TV-programma ‘ Birth Day’ van Lieve Blancquaert. Ik heb ook haar boek gekocht en volledig gelezen, ik wist meteen wat ik zou gaan studeren. Doorheen mijn opleiding is mijn passie alleen maar verder gegroeid en heb ik mezelf ontwikkeld tot de jonge vroedvrouw die ik nu ben.

Al snel wist ik dat ik deze passie wilde delen met de kersverse mama’s, papa’s en hun wonder. Ik vind het fantastisch om te zien hoe een gezin kan groeien. Dit is wat mijn passie laat groeien, zelfstandige vroedvrouw zou en wilde ik worden. Bij NOORD baby ben ik in goede handen om alleen nog maar te groeien als vroedvrouw.

 

Ik woon op het mooie Zuid te Antwerpen, al mijn liefde en enthousiasme wordt gegeven aan de gezinnetjes van NOORD baby

Regio: 2000,2018,2020,2060