Het team

 

Marieke

Zaakvoeder en oprichter van NOORD Baby. Afgestudeerd als vroedvrouw in 1999 aan de Karel de Grote Hogeschool. Werk- en levenservaring opgedaan in Cape Town (Zuid-Afrika), daarna 13 jaar in het Sint-Vincentiusziekenhuis (GZA) in Antwerpen gewerkt met als specialiteit neonatologie.

Een passie voor baby’s, interieur en details. Hecht een groot belang aan de psychosociale begeleiding van ouders, de beleving van de baby, geïndividualiseerde zorg en het zoeken van shortcuts om het eerste jaar met jullie baby gemakkelijker te maken.

Gepassioneerd, gebeten om te weten en eerlijk…

Woont in Antwerpen, getrouwd en heeft 3 kinderen. Ervaart het moederschap zelf als een proces van vallen, opstaan en veel leren.

 

Evi

Afgestudeerd in 2006 aan de Karel de Grote Hogeschool als vroedkundige.
Werkte 9 jaar op de neonatale intensieve zorg afdeling van het Middelheim ziekenhuis te Antwerpen (ZNA).
Werkt nu deeltijds als thuisverpleegkundige voor het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen en deeltijds als vroedkundige voor NOORD Baby.

Een zeer empatisch en rustig iemand. Ziet elke ouder en baby als “uniek”.
Als zowel de zwangerschap en/of kraamperiode niet lopen zoals je wilde, kan zij als ervaringsdeskundige jou hierin begeleiden.

Woont in Zwijndrecht, getrouwd en heeft 2 kinderen.

Regio’s: 2050,2070,9120,2000,2018,2600,2610

 

Stephanie
Afgestudeerd als vroedvrouw in 2006 aan Karel de Grote Hogeschool. In 2008 afgestudeerd als master in de gezondheidsvoorlichting en-bevordering aan universiteit Gent. Veel werkervaring opgedaan in Vaasa (Finland). In 2009 gestart als regioverpleegkundige bij Kind en Gezin te Antwerpen. Sinds 2014 stafmedewerker preventieve gezinsondersteuning bij Kind en Gezin.

Passie voor baby’s en jonge kinderen. Hecht veel belang aan de brede gezincontext en zorg op maat van elk gezin.

Woont in Beveren, getrouwd en heeft 2 kinderen.

Regio’s: 9120,2000,2018,2060,2140,2070,2050

 

 

Lieselote

Besloot  pas een paar jaar geleden om haar carrière een andere wending te geven. Ze werkte bij zwanger in Brussel  en startte half mei bij Noord baby. Ze kent veel tips en tricks omdat haar ervaring als mama natuurlijk ook een meerwaarde is. Ze woont in Hoboken en is mama van 2 en wil graag alle gezinnen de beste zorg geven, liefst op zo’n natuurlijk mogelijke manier. Volledig binnen de filosofie van Noord baby dus….

Regio’s:

2000 (tot zolang de knip in de leien: bovengrens, Grote Markt, Groenplaats,Meir), 2018, 2020, 2660, 2610, 2620, 2627

 

Sanne

Sanne Van Bedaf studeerde in 2006 af als vroedkundige aan de Karel de Grote hogeschool en is sindsdien aan het werk als vroedvrouw bij ZNA Sint Erasmus, waar zij zelf en ook haar 2 dochters geboren werden. Haar doel is om nieuwe ouders met raad en daad bij te staan zodat ze voldoende info en kracht hebben om zelf keuzes te maken, zowel in de verloskamer, op de kraamafdeling en achteraf thuis. Na de geboorte van haar tweede dochtertje ging ze halftijds werken in het ziekenhuis en kwam er tijd vrij om haar wereld als vroedvrouw te verruimen. Eerst volgde ze een bijkomende opleiding als lactatiekundige, nadien werkte ze een jaar als praktijklector vroedkunde op Artesis-Plantyn hogeschool en vanaf juli 2017 begon ze bij Noordbaby, waar ze met veel liefde en plezier “haar” gezinnen opvolgt. Samenwonend in Kruibeke, heeft 2 dochters, Lou en Oona. Gaf zelf 8 maanden en bijna 2 jaar borstvoeding dus kan uit ervaring en als lactatiekundige veel tips geven om je doorheen de hele borstvoedingsperiode te leiden op een manier die voor jou als mama goed aanvoelt.

Regio’s: 2000,2018,2060,2600,9150,2050,2070,9120

 

Nikki

bio volgt:

Werkt in het Noorden van Antwerpen

Stef

Stef wist het altijd al. Vroedvrouw zou en wou ze worden. Na haar ervaring in de sloppenwijken van Kaapstad, Zuid-Afrika en haar stages in de Antwerpse ziekenhuizen werd dit meermaals bevestigd. Ook wist ze dat ze meer wilde, ze wilde alles uit de kast halen. Zo droomde ze er van om als zelfstandige vroedvrouw deel uit te maken van een vroedvrouwenpraktijk. Een omgeving waar je dicht bij de mensen staat, waar je een vertrouwensrelatie kunt opbouwen, een zwangerschap kunt opvolgen en tot lang daarna kunt begeleiden.

 

Stef haalt ontzettend veel energie uit het delen van haar kennis en ervaring met jonge mensen uit de buurt.

 

Ze heeft haar hart verloren aan Antwerpen en woont hier samen met haar vriend. Kindjes maken nog geen deel uit van hun gezinsleven maar dromen maken ze al wel.

Regio’s: 2000, 2020, 2050, 2060, 2018, 2140, 2600, 2100

Stukje: 2170, 2030

 

 

Yu: student vroedkunde: stageperiode van 16/10/2017-12/11/2017

Mijn naam is Yu en ik ben een student vroedkunde aan Karel de Grote-Hogeschool te Antwerpen. Ik heb vooral stage gelopen in ziekenhuizen en ik zou graag willen weten hoe het bij zelfstandige vroedvrouwen werk. Hiervoor heb de kans gekregen om ervaring op te doen bij Noord Baby en nieuwe zaken te leren.

Ik ben van Chinese origine, geboren, opgegroeid en wonend in Antwerpen. Als toekomstige vroedvrouw zou graag een luisterend oor zijn voor moeders en een hulp zijn voor hen en hun kinderen om een goede hechting te creëren

 

 

Hans

Zelfstandig kinesitherapeut en manueel therapeut sinds 1996.

Start in 2016 samen met een aantal collega’s de Manual Neuro-Immune Therapy of kortweg MNITherapy op. Deze therapie is het resultaat van jarenlange studie en uitoefening van diverse manuele behandeltechnieken zoals osteopathie, manuele therapie en fasciatherapie.

Gespecialiseerd in het behandelen van baby’s en kinderen met functionele stoornissen van het neuro-immuunsysteem en het autonoom zenuwstelsel zoals: reflux, darmkrampen, slaapstoornissen, huilbaby’s, zuig en slikproblemen, veelvuldige oprispingen en hikken, motorische onderontwikkeling, …

Gedreven en haalt voldoening uit zijn werk.

Door baby’s te helpen, worden ook de ouders geholpen, …

Woont in Antwerpen, samenwonend en heeft 2 kinderen.