Het team

 

Marieke

Zaakvoeder en oprichter van NOORD Baby. Afgestudeerd als vroedvrouw in 1999 aan de Karel de Grote Hogeschool. Werk- en levenservaring opgedaan in Cape Town (Zuid-Afrika), daarna 13 jaar in het Sint-Vincentiusziekenhuis (GZA) in Antwerpen gewerkt met als specialiteit neonatologie.

Een passie voor baby’s, interieur en details. Hecht een groot belang aan de psychosociale begeleiding van ouders, de beleving van de baby, geïndividualiseerde zorg en het zoeken van shortcuts om het eerste jaar met jullie baby gemakkelijker te maken.

Gepassioneerd, gebeten om te weten en eerlijk…

Woont in Antwerpen, getrouwd en heeft 3 kinderen. Ervaart het moederschap zelf als een proces van vallen, opstaan en veel leren.

Doet zelf geen huisbezoeken, maar voor advies kan je haar steeds vinden op de Paleisstraat 24.

Doet de prenatale verdelingen met hart en ziel en zoekt een vroedvrouw binnen het team die helemaal bij jou past.

 

 

 

Stephanie: gaat midden augustus 2018 zelf in zwangerschapsverlof en start terug in januari 2019

Afgestudeerd als vroedvrouw in 2006 aan Karel de Grote Hogeschool. In 2008 afgestudeerd als master in de gezondheidsvoorlichting en-bevordering aan universiteit Gent. Veel werkervaring opgedaan in Vaasa (Finland). In 2009 gestart als regioverpleegkundige bij Kind en Gezin te Antwerpen. Vanaf 2014 stafmedewerker preventieve gezinsondersteuning bij Kind en Gezin. Werkt nu halftijds bij Noord baby en ook bij gynaecoloog Tinneke De Souter , waar we als Noord baby ook prenatale consultaties doen. Je zal sowieso Stephanie daar tegen komen.

Passie voor baby’s en jonge kinderen. Hecht veel belang aan de brede gezincontext en zorg op maat van elk gezin.

Woont in Beveren, getrouwd en heeft 2 kinderen.

Regio’s: 9120,2000,2018,2060,2140,2070,2050

 

 

Nikki

In mijn functie als vroedvrouw was werken voor mij eerder een hobby waar ik mijn beroep van had kunnen maken, dan een taak die ik moest uitvoeren.  Als 1 van de eerste betrokken te zijn bij nieuw leven , is het mooiste wat er is. Niet dat deze verhalen altijd even rooskleurig waren , toch hebben ze mij vaker tranen van geluk dan van verdriet mogen bezorgen.  Het begon allemaal in 2007 toen ik afstudeerde aan de Katholieke Hoge school Kempen , als vroedvrouw.

Mijn carrière ben ik daarna onmiddellijk gestart in Erasmus Borgerhout. Gedurende deze eerste 8 jaar als werkende kracht binnen de sector , heb ik mogen kennismaken met verschillende segmenten in het vak: Verloskamer , materniteit , prematuren. De reden dat er na deze 8 jaar nieuwe horizonten werden opgezocht , was in de eerste plaats omdat de onzekerheid dat mijn job nog zou blijven bestaan , steeds groter werd. Ik ben mij toen gaan afvragen welke kant ik nog kon opgaan en heb toen besloten dat verdere opvolging na een bevalling minstens even belangrijk is. Vandaar Kind en Gezin. Ook hier kan ik mij in vinden  , er is een enorm sociaal contact, je komt in contact met mensen die je op zo veel verschillende manieren kan helpen.

Het is fijn om te weten en te zien dat veel gezinnen er perfect in slagen om hun pasgeborene  zonder enig probleem een warme en goede thuis te geven. Ook hier is er jammer genoeg een keerzijde van de medaille. Niet iedereen leeft in deze mooie situatie. Er zijn mensen die hulp nodig hebben en die deze ook ter harte nemen.  Als mama van 2 fantastische dochters (Ella bijna 5 en Lize 3 en half) heb ik inmiddels ook de persoonlijke ervaring.

Na beide bevallingen de nodige weerstand gekend wat betreft borstvoeding. Noodgedwongen ben ik toen op zoek moeten gaan naar andere oplossingen in kunstvoeding. Hierdoor heb ik de nodige know how wat betreft deze manier van voeding , allergieën en reflux op zak. Het gemis naar het ‘echte’ werk als vroedvrouw bleef echter aanwezig, vandaar mijn beslissing voor Noord Baby. Hier krijg ik de kans om mij opnieuw , op een zeer flexibele manier, verder te ontwikkelen als vroedvrouw.

Regio’s:2100,2170,2030,2950,2940,2930,2180

Stef

Stef wist het altijd al. Vroedvrouw zou en wou ze worden. Na haar ervaring in de sloppenwijken van Kaapstad, Zuid-Afrika en haar stages in de Antwerpse ziekenhuizen werd dit meermaals bevestigd. Ook wist ze dat ze meer wilde, ze wilde alles uit de kast halen. Zo droomde ze er van om als zelfstandige vroedvrouw deel uit te maken van een vroedvrouwenpraktijk. Een omgeving waar je dicht bij de mensen staat, waar je een vertrouwensrelatie kunt opbouwen, een zwangerschap kunt opvolgen en tot lang daarna kunt begeleiden.

Stef haalt ontzettend veel energie uit het delen van haar kennis en ervaring met jonge mensen uit de buurt.

Ze heeft haar hart verloren aan Antwerpen en woont hier samen met haar vriend. Kindjes maken nog geen deel uit van hun gezinsleven maar dromen maken ze al wel.

Regio’s: 2000, 2020, 2050, 2060, 2018, 2140, 2600, 2100

Stukje: 2170, 2030

Evelien:

Ze  behaalde haar bachelordiploma aan de Karel de Grote hogeschool. Tijdens het laatste jaar van haar  studie is ze drie maanden naar Suriname geweest. Ze wou mijn kennis vergroten en vooral leren werken met weinig middelen en bijna geen technische snufjes. Het was er echt back to basic. Ze werkte er in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar vooral de armere vrouwen kwamen bevallen. Het was soms een harde leerschool voor haar, maar ook een goede leerschool als vroedvrouw. Ze kan steeds op de backup van de rest van het team rekenen en heeft ondanks haar jonge leeftijd al heel wat kennis mee.

 

Voor haar  staan mama en baby centraal. Ze  vindt het heel belangrijk dat ze zich goed voelen bij haar en zal steeds proberen hen in alles te helpen en te steunen. Rustig, maar gedreven. De steun die de gezinnen ondervinden wordt als zeer aangenaam ervaren. Ze past zich in de mate van het mogelijke aan om

Ze woont woon in Kontich, maar is toch meestal in Antwerpen te vinden bij haar gezinnetjes van Noord Baby

Regio’s: 2550, 2570, 2610, 2547, 2630, 2650, 2640, 2500, 2600, 2060,2000,2018,2660,2610,2600,2140,2020

 

Evi: staat ons sinds november bij achter de schermen

Afgestudeerd in 2006 aan de Karel de Grote Hogeschool als vroedkundige.
Werkte 9 jaar op de neonatale intensieve zorg afdeling van het Middelheim ziekenhuis te Antwerpen (ZNA).

Momenteel werkt ze terug voor ZNA , maar blijft verbonden aan ons team, net omdar we haar raad niet kunnen missen 😉

Een zeer empatisch en rustig iemand. Ziet elke ouder en baby als “uniek”.

 

Sanne: staat ons bij als lactatiekundige achter de schermen

Sanne Van Bedaf studeerde in 2006 af als vroedkundige aan de Karel de Grote hogeschool en is sindsdien aan het werk als vroedvrouw bij ZNA Sint Erasmus, waar zij zelf en ook haar 2 dochters geboren werden. Haar doel is om nieuwe ouders met raad en daad bij te staan zodat ze voldoende info en kracht hebben om zelf keuzes te maken, zowel in de verloskamer, op de kraamafdeling en achteraf thuis. Na de geboorte van haar tweede dochtertje ging ze halftijds werken in het ziekenhuis en kwam er tijd vrij om haar wereld als vroedvrouw te verruimen. Eerst volgde ze een bijkomende opleiding als lactatiekundige, nadien werkte ze een jaar als praktijklector vroedkunde op Artesis-Plantyn hogeschool en vanaf juli 2017 begon ze bij Noordbaby, waar ze met veel liefde en plezier “haar” gezinnen opvolgt. Samenwonend in Kruibeke, heeft 2 dochters, Lou en Oona. Gaf zelf 8 maanden en bijna 2 jaar borstvoeding dus kan uit ervaring en als lactatiekundige veel tips geven om je doorheen de hele borstvoedingsperiode te leiden op een manier die voor jou als mama goed aanvoelt.

 

 

 

Hans : osteopaat: Stanleystraat 19-2018 Antwerpen: hans.delaet@telenet.be-Gsm :0477 20 15 40

KLIK HIER VOOR MEER INFO

 

Zelfstandig kinesitherapeut en manueel therapeut sinds 1996.

Start in 2016 samen met een aantal collega’s de Manual Neuro-Immune Therapy of kortweg MNITherapy op. Deze therapie is het resultaat van jarenlange studie en uitoefening van diverse manuele behandeltechnieken zoals osteopathie, manuele therapie en fasciatherapie.

Gespecialiseerd in het behandelen van baby’s en kinderen met functionele stoornissen van het neuro-immuunsysteem en het autonoom zenuwstelsel zoals: reflux, darmkrampen, slaapstoornissen, huilbaby’s, zuig en slikproblemen, veelvuldige oprispingen en hikken, motorische onderontwikkeling, …

Gedreven en haalt voldoening uit zijn werk.

Door baby’s te helpen, worden ook de ouders geholpen, …

Woont in Antwerpen, samenwonend en heeft 2 kinderen.