Het team

 

Marieke

Zaakvoeder en oprichter van NOORD Baby. Afgestudeerd als vroedvrouw in 1999 aan de Karel de Grote Hogeschool. Werk- en levenservaring opgedaan in Cape Town (Zuid-Afrika), daarna 13 jaar in het Sint-Vincentiusziekenhuis (GZA) in Antwerpen gewerkt met als specialiteit neonatologie.

Een passie voor baby’s, interieur en details. Hecht een groot belang aan de psychosociale begeleiding van ouders, de beleving van de baby, geïndividualiseerde zorg en het zoeken van shortcuts om het eerste jaar met jullie baby gemakkelijker te maken.

Gepassioneerd, gebeten om te weten en eerlijk…

Woont in Antwerpen, getrouwd en heeft 3 kinderen. Ervaart het moederschap zelf als een proces van vallen, opstaan en veel leren.

 

Evi

Afgestudeerd in 2006 aan de Karel de Grote Hogeschool als vroedkundige.
Werkte 9 jaar op de neonatale intensieve zorg afdeling van het Middelheim ziekenhuis te Antwerpen (ZNA).
Werkt nu deeltijds als thuisverpleegkundige voor het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen en deeltijds als vroedkundige voor NOORD Baby.

Een zeer empatisch en rustig iemand. Ziet elke ouder en baby als “uniek”.
Als zowel de zwangerschap en/of kraamperiode niet lopen zoals je wilde, kan zij als ervaringsdeskundige jou hierin begeleiden.

Woont in Zwijndrecht, getrouwd en heeft 2 kinderen.

 

Stephanie
Afgestudeerd als vroedvrouw in 2006 aan Karel de Grote Hogeschool. In 2008 afgestudeerd als master in de gezondheidsvoorlichting en-bevordering aan universiteit Gent. Veel werkervaring opgedaan in Vaasa (Finland). In 2009 gestart als regioverpleegkundige bij Kind en Gezin te Antwerpen. Sinds 2014 stafmedewerker preventieve gezinsondersteuning bij Kind en Gezin.

Passie voor baby’s en jonge kinderen. Hecht veel belang aan de brede gezincontext en zorg op maat van elk gezin.

Woont in Beveren, getrouwd en heeft 2 kinderen.

 

 

Lieselote

Besloot  pas een paar jaar geleden om haar carrière een andere wending te geven. Ze werkte bij zwanger in Brussel  en startte half mei bij Noord baby. Ze kent veel tips en tricks omdat haar ervaring als mama natuurlijk ook een meerwaarde is. Ze woont in Hoboken en is mama van 2 en wil graag alle gezinnen de beste zorg geven, liefst op zo’n natuurlijk mogelijke manier. Volledig binnen de filosofie van Noord baby dus….

 

Hans

Zelfstandig kinesitherapeut en manueel therapeut sinds 1996.

Start in 2016 samen met een aantal collega’s de Manual Neuro-Immune Therapy of kortweg MNITherapy op. Deze therapie is het resultaat van jarenlange studie en uitoefening van diverse manuele behandeltechnieken zoals osteopathie, manuele therapie en fasciatherapie.

Gespecialiseerd in het behandelen van baby’s en kinderen met functionele stoornissen van het neuro-immuunsysteem en het autonoom zenuwstelsel zoals: reflux, darmkrampen, slaapstoornissen, huilbaby’s, zuig en slikproblemen, veelvuldige oprispingen en hikken, motorische onderontwikkeling, …

Gedreven en haalt voldoening uit zijn werk.

Door baby’s te helpen, worden ook de ouders geholpen, …

Woont in Antwerpen, samenwonend en heeft 2 kinderen.

 

Lise

Lise werkte tot voor kort bij Noord Baby in de thuiszorg, nu kan je bij haar terecht voor een deugddoende zwangerschapsmassage .